Narancsos céklában pácolt makréla tócsnival

A PÁCOLT MAKRÉLA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 perc – PÁCOLÁS: 1-2 nap – Összekeverjük a sót a kristálycukorral, hozzáreszeljük a meghámozott nyers céklát, a narancs héját, a gyömbért. Facsarunk rá narancslevet. Belerakjuk a kifilézett halat úgy, hogy a bőre felfelé nézzen. Jól lenyomkodjuk, és hűtőszekrényben hagyjuk érni 1-2 napig. Tálalás előtt kiszedjük, és egy villával lehúzzuk róla a reszelt zöldségeket.

A TÓCSNI

Héjastul félig megfőzzük a burgonyát. Ha kihűlt, meghámozzuk, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd egy kanál segítségével felforrósított, nem túl bő olajba szaggatjuk, ellapogatjuk. Oldalanként 3-4 perc alatt sül meg.

kaloria 560 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.