Nagyon csokis sütemény

Nagyon csokis sütemény

A 15 dkg tört csokit egy fém keverőtálban összevegyítjük
a barna cukorral, a tejszínnel és a két tojássárgájával. Gőz
felett addig verjük, amíg szépen besűrűsödik, aztán félretesszük hűlni.
A három tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A 20 dkg vajat habosra keverjük az egy bögre cukorral
meg a két egész tojással, és váltakozva beleadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
A vajas-lisztes keverékbe beleforgatjuk a már langyosra
hűlt csokis krémet és a tojáshabot, a piskótánál sűrűbb
tésztát kell kapnunk. 180-190 fokos sütőben 40 percig
sütjük.

Öntet

Közben elkészítjük az öntetet, gőz felett összeolvasztjuk
az étcsokit a cukorral meg a vízzel, ízlés szerint ízesíthetjük
valamilyen likőrrel vagy vaníliával. Ezt az öntetet ráöntjük a tepsiben lévő süteményre, és 5-6 órán keresztül hagyjuk állni, hogy magába szívja. Gyümölccsel vagy tejszínhabbal
tálaljuk.

kaloria 270 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.