Morzsás almatorta

Tészta

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral meg egy csipetnyi sóval. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük a krémet. Felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat, a mazsolát meg a tejfölt, majd a tésztát kivajazott-kilisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába tesszük.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral, a reszelt citromhéjjal, csipetnyi gyömbérrel és fahéjjal
ízesítve megpároljuk. Ha kész, belekeverjük a pörkölt, durvára aprított diót. A tésztára rásimítjuk az almapürét,
majd betesszük a sütőbe, és 30 percig sütjük.

Tetejére

Közben a morzsához összekeverjük a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a durvára aprított diót meg a barna cukrot. A vajjal együtt morzsalékosra gyúrjuk, azután az almapürére szórjuk. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és további 20-25 percig sütjük. A lekvárt megmelegítjük, összekeverjük a rummal, és fogyasztás előtt megkenjük vele a torta tetejét.

kaloria 440 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.