Mézes zserbó

  1. A tészta hozzávalóit a meglangyosított mézzel összegyúrjuk. Öt egyenlő cipóba osztjuk. Pihentetjük, majd kinyújtva lapokat sütünk belőle a tepsi hátán. A lapokat megtöltjük a krémmel. Másnap szeleteljük.
  2. A töltelékhez a tojássárgájákat a tejben a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral elkeverve sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a darált diót, és rumaromával ízesítjük. Teljesen kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt krémmel összedolgozzuk, és ezzel megtöltjük a lapokat.
  3. A tetejét bevonjuk a gőz fölött felolvasztott tortabevonó csokoládéval, amelybe belekeverjük az olajat.

Juci néni almás mákos rétese

Sztambul rózsája

kaloria 340 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.