Mézes pezsgőtorta citromzselével

A PEZSGŐTORTA PISKÓTÁJÁHOZ

Elektromos habverővel, maximális fokozaton tíz percig verjük az egész tojásokat a cukorral. Végül fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet. Kerek, 26 cm átmérőjű, kipapírozott tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A PEZSGŐTORTA KRÉMJÉHEZ

A krémhez hideg vízbe áztatjuk a 9 zselatinlapot. A tojássárgájákat hőálló tálban összekeverjük a keményítővel, a mézzel és 3 dl pezsgővel. Gőz felett sűrűre főzzük. Közben hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. A zselatint kicsavarjuk, pici forró vízben feloldjuk, és a főzött krémhez keverjük. Ha kezd hűlni és dermedni, habot verünk a tejszínből 5-10 dkg porcukorral, és összevegyítjük a zselatinos sárga krémmel. 24 cm-es kerek, kapcsos tortaforma aljába tesszük a piskótakorongot. Meglocsolgatjuk egy kis pezsgővel, beletöltjük a krémet. Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A CITROMZSELÉHEZ

Ha már elég kemény a krém teteje, elkészítjük a citromzselét: hideg vízbe áztatjuk a zselatinport, majd tíz perc múlva felmelegítjük óvatosan (forralni nem kell). Közben felmelegítünk 2 deci vizet, feloldjuk benne a cukrot, hagyjuk kihűlni. Egy tálban összekeverjük a citromlevet a citromhéjjal, a kihűlt cukros vízzel, majd belevegyítjük a feloldott zselatint.

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ ÉS A TETEJÉRE

Ezután a citromzselét óvatosan a pezsgőkrémre öntjük, és ismét hűtjük pár órát. Tejszínhabrózsákkal, színes cukorkákkal díszítjük.

kaloria 240 CAL
ido 420 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.