Forrás: Pásztor Tünde

Mentás töltött hagyma sajtmártásban párolva

Mentás töltött hagyma

A rizst az olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, felforraljuk, azután puhára pároljuk.
A hagymák kalapját levágjuk, majd egy éles késsel kiszedjük a közepüket úgy, hogy meg tudjuk tölteni.
A kivájt hagymákat megsózzuk, a „hulladékot” pedig apróra vágjuk, és a párolt rizshez keverjük. A petrezselyem zöldjét a mentalevéllel egy keverőtálba tesszük. Felöntjük olívaolajjal, hozzáadjuk a fokhagymát
meg a mandulát. Sóval és fehér borssal ízesítjük, azután botmixerrel sűrű krémmé keverjük. A mentapestót a tojással együtt a rizshez keverjük.
Korianderrel és szükség szerint még egy kevés sóval és borssal ízesítjük. A rizst az előkészített hagymákba
töltjük. Visszatesszük a kalapokat, majd a hagymákat tűzálló tálba sorakoztatjuk, egy kevés zöldségalaplét
öntünk alájuk, és lefedve, 160-170 fokon félóra alatt készre pároljuk.
A töltött hagymákat a sajtmártásba ültetve kínáljuk.

Sajtmártás

A mártáshoz a felolvasztott vajban rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Felengedjük a tejszínnel (ha kell, egy pici vizet vagy tejet adunk még hozzá), majd sóval és fehér borssal ízesítve, kevergetve felforraljuk. A végén tesszük bele a reszelt sajtot.

kaloria 690 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.