Forrás: Vendégváró

Meggyes-mandulás Kormányzó torta

A PISKÓTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 1,5 óra – SÜTÉS: 30 perc – PIHENTETÉS: 1 éjszaka – Robotgéppel habosra kikeverjük tojások sárgáját a vízzel és a cukor felével a piskótához. A fehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni; ha már nagy hólyagokat vet, szakaszosan hozzáadagoljuk a cukrot. A tojássárgáját fellazítjuk a hab egy részével, beleszitáljuk a két liszt keverékét, majd a maradék habbal fellazítjuk. Vajazott-lisztezett formába töltjük. Előmelegített sütőben, 180-190 fokon 25-30 percig sütjük, de félidőnél mérsékeljük a hőt 10-15 fokkal.

A MEGGYZSELÉ

A meggyzseléhez a befőtt hideg levével és a lime-lével csomómentesre keverjük a gyümölcszseléport, majd felmelegítjük. A magozott meggyet késsel apró darabokra vágjuk, és az oldathoz adjuk.

A VANÍLIAKRÉM

A vaníliakrémhez pár kanál hideg tejjel a lisztet és a keményítőt csomómentesre keverjük, a maradék tejet és a kikapart vaníliarudat felforraljuk, a tojássárgáját a cukorral robotgéppel kihabosítjuk. A tűzről levett vaníliás tejet keverés közben ráöntjük a habos tojássárgájákra, visszatesszük a tűzre, és hozzákeverjük a tejes-lisztes keveréket. Besűrítjük, kihűtjük.

A TÖBBI TÖLTELÉK – VÉGÜL AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS

A hideg tejszínt habfixálóval felverjük, a cukorral szakaszosan édesítjük. 10 dkg mandulapelyhet üres serpenyőben karamellszínűre pirítunk, majd kihűtjük. ÖSSZEÁLLÍTÁS: három lapba vágjuk a piskótát. Az alsó tortalaphoz a háromféle kihűlt tölteléket (meggyzselé, vaníliakrém, tejszínhab) egyenként habzsákba töltjük, és váltakozva, spirál alakban betöltjük. Megszórjuk pirított mandulaszirommal, ráhelyezzük a következő piskótakorongot. Ezt az előző réteggel ellentételesen, szintén spirál alakban betöltjük, mandulaszirommal szórjuk. Ráhelyezzük a következő piskótakorongot, a maradék tejszínnel bevonjuk. Díszítésnek habrózsákat nyomunk a torta tetejére, az oldalát mandulaszirommal panírozzuk, tetejét meggyszemekkel és mandulával díszítjük. Egy éjszakára hűtőben pihentetjük, mielőtt felvágjuk.

kaloria 320 CAL
ido 600 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vendégváró

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.