Mediterrán töltött csirke

Mediterrán töltött csirke

Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz.
Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval-borssal.
Mossuk meg a csirkét, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, aztán töltsük meg. Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát. Csavarjuk ki a narancs és a citrom
levét, öntözzük meg vele a csirkét, és folyamatosan locsolgatva, közepes hőmérsékleten így süssük tovább. Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész csirke köré. Így süssük még 10-15 percig.

kaloria 680 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.