Mediterrán narancstorta

Tészta

A lisztet a sütőporral tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét a citromhéjjal, a tejföllel és a puha vajjal. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába
csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Azután lisztezett deszkán négy darab 26 cm átmérőjű lappá nyújtjuk.

Morzsa

Összegyúrjuk a morzsa hozzávalóit, majd a négy tésztalapra morzsoljuk. Azután a lapokat a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Három tortalapot átitatunk narancslikőrrel, majd megkenjük a simára kevert lekvárral. A negyedik lapot 12 részre vágjuk.

Bevonat, töltelék és díszítés

A töltelékhez a tejszínt a vanília kikapart belsejével és a habfixálóval kemény habbá verjük. A három lapra rásimítjuk a háromfelé osztott habot, majd egymásra
fektetjük, végül rárakosgatjuk a 12 cikkre vágott tetejét. Porcukorral és hajszálvékony csíkokra vágott narancshéjjal díszítve tálaljuk.

kaloria 320 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.