Összekeverjük a lisztet 20 dkg cukorral meg a sóval, ráreszeljük a hideg vajat, gyorsan összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük félórán át. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk a rumba. Az almákat meghámozzuk, elfelezzük, a magházukat kiemeljük. Citromlével rögtön bekenjük. Kivajazunk egy nagy, 35 × 40 cm-es tepsit. A tészta felét kinyújtjuk, belesimítjuk úgy, hogy legyen pici pereme is. Az almák magházának a helyére betöltjük a rumos mazsolát, és a tésztára fektetjük a gyümölcsöket úgy, hogy a gömbölyű oldaluk nézzen felfelé. Összekeverjük a pudingport másfél deci tejszínnel. Felforraljuk a maradék 6 dl tejszínt (vagy tejet) a 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kevergetve belecsurgatjuk a tejszínes pudingport, és sűrűre főzzük. Az almák tetejére öntjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, ráfektetjük a töltelékre. A szélét összenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A sütési idő vége előtt 15 perccel (egy szűk óra múlva) kivesszük, és megkenjük a tetejét felvert tojássárgájával.