Marhaszelet paradicsomos mártással és nyári lencsesalátával

Marhaszelet

A hátszínt felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakát érleljük a hűtőben.

Mártás

A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval vagy bazsalikommal fűszerezzük. Felhígítjuk egy kis vízzel, és pár perc alatt készre forraljuk. A lencsét egy csipet sóval pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A lila hagymát karikákra vágjuk, finoman megsózzuk.
A darabokra vágott jégsalátát és paradicsomot egy salátástálban összekeverjük, hozzáadjuk a lencsét meg a cikkekre vágott főtt tojást.

Öntet

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát. A hátszínszeleteket grillen
megsütjük, közben megkenegetjük a paradicsommártással. A lencsesalátával tálaljuk, a maradék paradicsomos mártást pedig kis tálkában mellé kínálhatjuk.

kaloria 520 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.