Marcipános tojás

Összekeverjük a porcukrot a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval és a darált mandulával, majd mindezt összemorzsásítjuk a hideg vajjal. Deszkára öntjük, gyors kézzel összegyúrjuk az egész tojással, a sárgájákkal, a reszelt citromhéjjal, a citromlével.

Kétfelé osztjuk, az egyik adagba belegyúrjuk a kakaót, a másikat sárgán hagyjuk. Hideg helyen pihentetjük legalább egy órát.

Utána vékonyra kinyújtjuk, és tojás alakokat szúrunk ki belőle. 200 fokos sütőben, sütőpapíros tepsin 10-12 perc alatt megsütjük.

Felmelegítjük a tejszínt 50-60 fokosra, beleszórjuk a felaprított csokit, és kevergetve feloldjuk benne. Ha már egynemű, akkor hozzákeverjük a vajat is. Lehűtjük, majd megkenjük a kakaós linzereket, és mindegyikre nyomunk egy-egy sárga tésztalapot.

A marcipánt kinyújtjuk, a szaggatóval tojásformákat vágunk ki belőle. A töltött kekszeket vékonyan megkenjük vajjal, ráragasztjuk a marcipánréteget. Végül marcipáncsíkokkal, színes cukorral díszítjük.

kaloria 250 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.