Felhasználás előtt pár nappal megvásárolom a mangalica sertésszüzet. Hártyáitól megtisztítom, sózom, borsozom, mustárral bekenem, olajos fóliába tekerem, majd hűtőbe helyezem. Sütés előtt két-három napig ebben a fűszeres pácban érlelem. A felhasználás napján szeleteket vágok belőle – egy főre három darabbal számolva –, és érméket formázok belőle. Forró olajban hirtelen mindkét oldalát megkapatom, de nem sütöm át. A baguette-et (vagyis francia kenyeret) felvágom kb. 1 cm vastag szeletekre, amelyek mindkét oldalát megpirítom platnin. A hagymát közben olívaolajon sárgásbarnára sütöm. A megsütött kenyérszeleteket hőálló tálra teszem, rápakolom a hagymát, az elősütött érmét, a villával összetört kék sajtot, és az egészet beborítom füstölt sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt szép barnára nem pirul.