Mandulás rizskocka

Mandulás rizskocka

Összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a porcukrot, a margarint meg a tojást, és a tésztából kerek cipót formálunk.
A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, villával többször
megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 160-170 fokon 15 percig sütjük. Ezután megkenjük a lekvárral.
A masszát a tésztára terítjük, és további 40 percig
sütjük. Az elkészült süteményt pirított mandulalapokkal díszítjük, és meghintjük porcukorral.

Töltelék

A tejet felforraljuk a sóval, beleöntjük a rizst, majd lassú tűzön puhára főzzük, hagyjuk jól megdagadni. A tejszínt és a tojások fehérjét külön‑külön kemény habbá verjük.
Habosra keverjük a margarint a cukorral meg a tojássárgájával, belekeverjük a főtt rizst, valamint a megpirított, megdarált mandulát és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejszínt és tojásfehérje habját.

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.