Málnás túrótorta

Málnás túrótorta

3 tojás sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan a cukros tojássárgájához
keverjük. Apránként beleszitáljuk a 8 dkg lisztet, és a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon világossárgára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Mialatt a tészta sül, az áttört túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadunk 5 tojássárgáját , és az egészet habosra kidolgozzuk. A tojásfehérjékből és a kristálycukorból kemény habot verünk, a túrós masszába forgatjuk, majd 15 dkg lisztet, a pudingport és az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Végül beleszórjuk a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát. A kihűlt piskótakarikát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a túrós tölteléket, és a sütőbe visszatolva a töltelék megszilárdulásáig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét is vékonyan megkenjük lekvárral. Gazdagon kirakjuk málnaszemekkel, majd leöntjük a zacskón olvasható útmutatás szerint elkészített gyümölcszselével. Ha ez megkocsonyásodott, levesszük a tortakarimát, és a tortát tálra csúsztatjuk.

kaloria 420 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.