Ez a recept Bálint napi gyertyafényes vacsorához is kiváló.

AZ ALAP

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc - HŰTÉS: 3 óra - Összetörjük a kekszet, elkeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal, és belenyomkodjuk négy kisebb szívecske forma aljába. Ezután elkészítjük a krémet.

A RAKOMÁNY

A krémhez összekeverjük a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, és eloszlatjuk benne a hideg vízbe beáztatott, kinyomkodott, majd kis meleg vízben feloldott zselatint. Ha kezd megkötni, belekanalazzuk a formákba a kekszréteg tetejére. Hideg helyre rakjuk, és pár órán át hagyjuk dermedni.

A TETEJÉRE

Tálalás előtt a málnát összefőzzük egy kis cukorral, végül a keményítővel sűrítjük. A kis tortákat kiszedjük a formákból, tányérokra rakjuk. Rákanalazzuk a langyos málnaszószt, és azonnal tálaljuk. Kínálhatunk mellé édesített tejszínhabot is. (A hozzávalók ára négy személyre 2015 februárjában: 2100 Ft)