Forrás: Receptposta

Málnás krémes

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – SÜTÉS: 10 perc – HŰTÉS: 2 óra – A leveles tésztát előző nap elővesszük, kiengedjük. Másnap kettévesszük, kinyújtjuk, egyik felét egyben az előmelegített forró sütőbe toljuk egy nagyobb tepsiben, és megsütjük. Nem kell alá semmi, jó vajas a tészta. Körülbelül 10 perc alatt kész is. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, de ezt felvágjuk egyenlő négyzetekre. Ezt is megsütjük. Megszurkálhatjuk villával, hogy a gőz távozni tudjon, s ne legyen púpos. Visszatesszük a tepsibe az egyben hagyott lapot, s kirakjuk málnaszemekkel. Elkezdjük készíteni a krémet. A tojássárgájákat körülbelül 2 dl tejjel és a vaníliás pudingporokkal simára keverjük. A többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a tojásfehérjéket a cukor másik felével felverjük. A forró tejhez, folyamatosan habverővel keverve hozzáadjuk a tojássárgájás, pudingporos keveréket, s addig forraljuk, míg sűrű nem lesz. A forró krém egy részét a tojáshabhoz keverjük (de most már óvatosabban, lyukas kanállal), majd hozzádolgozzuk a többit is. A forró krémet a málnaszemekkel kirakott tésztára simítjuk, majd rárakosgatjuk a tésztanégyzeteket is. Készíthetjük úgy is, hogy a tetejére tejszínhabot is rakunk egy-egy szem málnával, de sima porcukorral is nagyon finom. 1-2 óra hűlés után fogyasztható.

kaloria 210 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.