Majdnem hamuban sült cipó, lepény meg bodag

Majdnem hamuban sült cipó, lepény meg bodag

Legelőször is kenyértésztát készítettem: kis cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt, hozzákevertem a
liszthez, sóhoz, és annyi vizet adtam hozzá, hogy a dagasztás közben a tészta elváljon az edény falától. Jó
félórányi kelesztés után a tészta negyedéből kis cipót formáztam, a többiből gyerekökölnyi részeket szaggattam.
További félórás kelés után a cipó mehetett a kemencébe, a jókora pogácsányi tésztákból pedig kézzel széthúzogatva lepényeket készítettem. Néhányat bekentem kacsazsírral, megszórtam köménnyel, és
mikor kisültek, zúzott fokhagymát meg tejfölt tettem rájuk. A bodaghoz a lepényeket a káposztás pacalnál
használt kolbászhússal töltöttem meg, majd kemencében fél óra alatt kisütöttem. Önmagában, de köretként is finom eledelek.

kaloria 1890 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.