Forrás: Pásztor Tünde

Limettatorta

Limettatorta

Összegyúrjuk a lisztet a tojássárgájával, a cukorral, a puha vajjal meg a porrá tört keksszel. Fóliába csomagolva egy órán át a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy 24 cm átmérőjű, kizsírozott, kerek formát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt vakra sütjük.

Krém

A tejet felforraljuk a vaníliamagokkal. Habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a forró tejet. Gőz felett kevergetve besűrítjük. Közben összeforraljuk a citromlevet a lereszelt héjjal. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk, belekeverjük a citromlébe, majd mindezt alaposan összedolgozzuk a tojásos krémmel. A tejszínből kemény habot verünk, ezt is óvatosan beleforgatjuk. A kész krémet rákenjük a tésztalapra, majd hűtőben pihentetjük három órán keresztül.

kaloria 510 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.