Forrás: Pásztor Tünde

Lassan sült almás libapecsenye

Meghámozzuk a hagyma és az alma felét, cikkekre vágjuk. Összekeverjük a mézzel

A libát megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A hasüregét bedörzsöljük durvára tört zöld borssal és a felaprított vagy elmorzsolt kakukkfű felével. Belerakjuk a mézes hagyma-alma keveréket. Sózni nem szabad! Átlátszó fóliába burkoljuk, és egy éjszakán át hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben.

Másnap kicsomagoljuk, átrakjuk egy nagy tepsire. Mellédobjuk a maradék, cikkekre vágott almát és hagymát, kívülről bedörzsöljük sóval, valamint zöld borssal és kakukkfűvel. Alufóliával letakarjuk, gondosan körbehajtogatjuk, hogy zárt burkot képezzen a liba körül. Nagyon alacsony hőfokon (120-130 fokon) több órán át sütjük.

Ha már megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és magasabb hőfokra emelve a sütő hőmérsékletét, rápirítunk. Párolt vöröskáposztával és pirított burgonyával tálaljuk.

kaloria 440 CAL
ido 320 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.