Vacsora fél óra alatt - Általában pont ennyi idő jut a napi munka és a gyerekek mellett az esti étkezés összedobására. Az az igazság, hogy ha hideget adunk, az sem ugrik egy pillanat alatt magától az asztalra. Ha pár percet még rászánunk, akkor finom meleg ételt tehetünk a családtagok elé.

Ha szárazbabot használunk, sós, babérleveles vízben megfőzzük. Felszeleteljük a fokhagymát, kis zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges a hagyma, rádobjuk a kétféle felkarikázott kolbászt, kicsit kipirítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt főtt vagy az átmosott konzerv babot, átforgatjuk, összerotyogtatjuk. Jöhet hozzá a kockára vágott lila káposzta, ezzel csak pár percig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a káposzta. Megkóstoljuk, óvatosan sózzuk (a feta is sós lesz). Közvetlenül tálalás előtt rámorzsoljuk a sajtot, meghintjük az összevágott bazsalikommal..