Kakaós-meggyes süti

Kakaós-meggyes süti

A 6 tojás sárgáját, a cukrot és a margarint jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrokat meg a tejet, s az egészet jól összedolgozzuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, azután óvatosan a tésztához keverjük. A tészta feléből kivajazott-kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe összevissza halmokat rakunk. A másik felét jól összekeverjük a kakaóval, a sárga tészta hézagaiba rakjuk, azután nagyjából elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, végül 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 perc alatt megsütjük.
Az étcsokit felolvasztjuk, fényesre keverjük az olajjal,
majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Nagyon mutatós és finom, igazi vendégváró édesség.

Krém

A krémhez a meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Amikor kihűlt, kikeverjük a margarinnal, és a
meggyrétegre kenjük.

kaloria 320 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.