Ínyenc sertésmáj burgonyafánk kísérettel

Ínyenc sertésmáj burgonyafánk kísérettel

A sertésmájat megtisztítjuk, és 7-8 dkg-os szeletekre vágjuk. Kevés zsiradékban mindkét oldalon elősütjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a megmaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk. A megmosott gombát szeletekre vágjuk, és a hagymára dobjuk. Addig pároljuk, amíg levet nem ereszt, ekkor a finomra vágott friss tárkonyt is beletesszük, és további két-három
percig pároljuk. Felengedjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy késhegynyi cukrot, majd hozzáadjuk az elősütött májszeleteket, és puhára pároljuk. A gombás, tárkonyos paradicsommártást a májszeletekre halmozzuk, és frissen kisütött burgonyafánk kíséretében tálaljuk.

Burgonyafánk

20 dkg burgonyát meghámozunk, kockára vágunk, és sós vízben megfőzünk. Leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. 2 dkg élesztőt 3 evőkanál langyos, cukros tejben felfuttatunk. 12 dkg lisztet összegyúrunk 1 tojássárgájával, 3 dkg puha vajjal és az élesztős tejjel. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával meg egy kevés sóval. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cmes korongokat szaggatunk belőle. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük.

kaloria 540 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.