A zöldségféléket – minél többféle, annál jobb – megtisztítjuk, feldaraboljuk, azután kevés sóval és a zöldfűszerekkel ízesítve feltesszük főni. Forrástól számított pár perc után a zöldségek egy részét szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük a díszítéshez. A többit nagyon lassú tűzön teljesen puhára pároljuk. A zöldséglét leszűrjük, majd amikor langyosra hűlt, kiveszünk belőle egy merőkanálnyit, és feloldjuk benne a zselatint. Visszaöntjük az edénybe, és a zöldséglevest ismét forráspontig hevítjük, azután pedig lehűtjük. (Ne forraljuk fel, mert zavaros lesz.) A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A hússzeletekkel kibélelünk egy őzgerincformát, meglocsoljuk kevés levessel, majd megdermesztjük a hűtőben. Ezután egy sor párolt zöldséget teszünk rá, amire megint csak zöldséglét kanalazunk, és visszatesszük dermedni. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tele lesz a forma. A végén meglocsoljuk a maradék levessel, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed. A kocsonyát szeletekre vágva, pirítós kenyérrel, könnyű előételnek fogyasztjuk.