Húsos kelkáposztaleves

Húsos kelkáposztaleves

Kevés zsiradékon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha már üveges, rádobjuk a felaprított metélő fokhagymát meg a petrezselyem zöldjét, a felkockázott húst, rátesszük a paradicsompürét, és megpirítjuk. Öntünk rá kevés vizet, megsózzuk, és kevergetve, kis lángon főzzük, míg meg nem puhul a hús. Időnként egy kis vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot. Ha már puha a hús, hozzátesszük a fél centi vastag csíkokra felvágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Körülbelül másfél liter vízzel vagy zöldségalaplével felöntjük, és összeforraljuk. Végül beledobjuk a vékony csíkokra vágott kelleveleket, borsozzuk, és még főzzük pár percig (nem kell szétfőzni a kelleveleket, az a jó, ha kicsit roppanósak maradnak). Ha kell, teszünk hozzá kicsi sót vagy borsot.

kaloria 160 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.