Hófehérke

A szalalkálit egy kiskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. (Egy nagyobb edénybe tegyük, mert kihabzik.) A lisztet összekeverjük a puha vajjal meg a tojással, majd hozzáadjuk a szalalkálit. A tésztát összeállítjuk, cipóvá gyúrjuk, és négy egyforma részre osztjuk. A kis cipókat lisztezett deszkán 22 × 38 cm-es tepsi nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tepsi alját kivajazzuk, majd a sodrófa segítségével ráterítünk egy tésztalapot. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Így járunk el mind a négy cipóval. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel, és legalább egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon. Szeletekre vágva tesszük a tálcára. Porcukor nem szükséges rá, így is mutatós.

Krém

A krémhez a tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Kevergetve sűrűre főzzük, és hagyjuk, hogy jól kidagadjon. Amikor elkészült, ízlés szerint cukorral édesítjük. A tejbedarát kihűtjük, végül kikeverjük a vajjal.