Gyümölcsrizs gazdagon

Gyümölcsrizs gazdagon

A rizst a tejjel, a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliás cukorral puhára főzzük. A tűzről levéve addig hagyjuk lefedve állni, amíg a tejet teljesen magába szívja a rizs. A gyümölcsöket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk, a diót gorombára aprítjuk.
A tejszínt felverjük, összekeverjük a kihűlt rizzsel és az
apróra vágott gyümölcsökkel. A zselatint 10 percre hideg
vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, feloldjuk, és belekeverjük a rizsbe. A masszát pudingformákba töltjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingot desszertestálra borítjuk. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel díszítjük, eper- vagy málnaszósszal leöntve tálaljuk.

kaloria 290 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.