Gyümölcsös tortácska

Tészta

Vékony piskótát sütünk.

Krém

Az alapkrémhez összekeverjük a tejfölt, a túrót, a kétféle cukrot meg a citromlevet. Utána három egyenlő
részre osztjuk. Habot verünk a tejszínből, azt is háromfelé osztjuk. Minden gyümölcsből pár szemet félreteszünk a tortácskák tetejére. Kicsit összetörjük a szedret és a meggyet, majd a 3-3 evőkanálnyi cukorral együtt összekeverjük egy-egy adag alapkrémmel. A harmadik adagba beletesszünk egy veőkanál citromlevet, a citromhéjat és a narancslikőrt. A zselatinlapokat ötösével vízbe áztatjuk. A tejszínből habot verünk. Kinyomkodjuk a lapokat, és mindegyik adagot feloldjuk kevés forró vízben. Hőkiegyenlítéssel a háromféle krémhez keverjük. Amikor már kezd kicsit dermedni, mindegyikbe beleforgatjuk a tejszínhabot is. Vízzel kiöblítünk 12 kerek formát, megtöltjük a krémekkel. A tetejükre teszünk egy-egy piskótakarikát.
Hűtőszekrényben hagyjuk néhány órát állni, hogy teljesen megkössön. Tálalás előtt tányérra borítjuk, és a félretett gyümölcsökkel, citromfűlevéllel díszítjük.

kaloria 340 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.