Gombás csirkeszárny

Gombás csirkeszárny

A csirkeszárnyakat az elkészítés előtti este besózzuk és
állni hagyjuk. Egy tepsit olajjal (vagy margarinnal) kikenünk, elhelyezzük benne a megsózott szárnyakat. Szórunk rá majoránnát meg őrölt borsot, teszünk mellé 5-6
babérlevelet, 1 doboz szeletelt gombát, és meghintjük
az apróra vágott fokhagymával. Meglocsoljuk az olajjal,
öntünk rá egy pohár (2-3 dl) vizet, és lefedjük alufóliával.
Így pároljuk a sütőben körülbelül egy órát. Ekkor vékony
karikára vágott burgonyát teszünk hozzá, amelyet előzőleg
megsóztunk. A fóliát visszahelyezzük, és együtt pároljuk
tovább. Ha már majdnem puha a burgonya, fehér
mártást készítünk. Ehhez a vajon megfuttatjuk a lisztet, és
felöntjük tejjel. Simára kavarjuk, tejföllel dúsítjuk, azután a mártást ráöntjük a csirkeszárnyakra. Addig pároljuk a fólia alatt, amíg a burgonya teljesen megpuhul. A végén fólia nélkül kissé megpirítjuk a fogást.

kaloria 680 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.