Fűszergazdagságban sült zöldségrakottas

Fűszergazdagságban sült zöldségrakottas

A padlizsánokat megmossuk, karikára szeleteljük, megsózzuk, és kb. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük. Felhasználás előtt leöblítjük róla a sót, és papírtörlőre terítve hagyjuk megszáradni. Lisztbe forgatjuk, olajban megsütjük mindkét oldalát, és félretesszük. A megtisztított, apróra vágott fokhagymát a darált hússal pirítani kezdjük a megmaradt olajban. A paprikát kettévágjuk, a magjait eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát meg a répát is felkockázzuk, a darált húshoz adjuk, és az egészet
tovább pirítjuk. A paradicsompürét elkeverjük a vörösborral, egy villával szétnyomkodjuk benne a hámozott paradicsomokat, majd az egészet a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal, cayenne-i borssal, gyümölcsecettel és cukorral fűszerezzük, majd lassú tűzön még 10-15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a cukkinit, a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy hőálló edényben sorban lerakjuk a húst és a felkarikázott zöldségeket, végül befedjük a tetejét a karikára vágott mozzarellával, és 180- 200 fokon 15 percig sütjük. Apróra vágott snidlinggel és a petrezselyem zöldjével díszítve tálaljuk.

kaloria 420 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.