Forrás: Pásztor Tünde

Fokhagymával tűzdelt oldalas

ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – SÜTÉS: 3 óra – Az oldalas egyik oldalát éles késsel bekockázzuk. Egycsontos darabokra felvágjuk. Bedörzsöljük sóval. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, hosszúkás csíkokra felvágjuk. A húst megszurkáljuk, és megtűzdeljük a fokhagymával. Egy kis kizsírozott tepsibe szorosan lerakjuk. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, öntünk rá két deci vizet. Lefedjük a sütőedényt, és 150 fokos sütőben több óra alatt lassan megsütjük. Ha kész, levesszük róla a fedőt, és ha szükséges, kicsit rápirítunk.

kaloria 350 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.