Fokhagymás libamájszeletek kapros túrógombóccal

Fokhagymás libamájszeletek

A libamájat felszeleteljük, megsózzuk, lisztben meghempergetjük, majd a felforrósított zsírban kisütjük. A fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a zsírban kissé megpirítjuk, azután félretesszük.
A túrógombócokat tálra helyezzük, mellé a májszeleteket, a tetejét meglocsoljuk a fokhagymamártással. Végül az egészet megszórjuk a pirított fokhagymaszeletekkel.

Mártás

A mártáshoz a forró zsíron fehéredésig kevergetjük a lisztet. Fokhagymanyomón belenyomjuk a megtisztított
fokhagymagerezdeket, azután felöntjük a csontlével. Megsózzuk, pici borsot szórunk bele, végül habverővel
hozzákeverjük a tejfölt, és az egészet összeforraljuk.

Túrógombóc

A gombóchoz az áttört túrót elkeverjük a tojások sárgájával meg a vajjal. Hozzáadjuk a finomra vágott
kaprot, a lisztet, egy csipetnyi sót, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszából gombócokat
formázunk, és sós vízben kifőzzük.

kaloria 890 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.