Finom hideg meggyes

Tészta

Habosra keverjük a tojások sárgáját a 3 evőkanál cukorral, majd váltakozva beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a 3 evőkanál lisztet. Nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük, majd visszatesszük a tepsibe.

Meggyes réteg

Egy lábasba beleöntjük a két üveg meggybefőttet
a levével együtt, adunk hozzá 1 liter vizet. Beleszórunk 8-10 evőkanál cukrot és 16 evőkanál búzadarát, kevergetve megfőzzük. Még forrón rásimítjuk a piskótára.

Krém

Sűrű pudingot főzünk a porból, a cukorból és az egy liter tejből. Ha teljesen kihűlt, összekeverjük a kihabosított, puha vajjal. Ezt a vaníliás réteget egyenletesen elosztjuk
a meggyzselén.

Tetejére

Végül a porcukorral és a habfixálókkal kemény habot verünk a tejszínből, rásimítjuk a sütemény tetejére. Hideg helyen pihentetjük. Tálalás előtt kockákra vágjuk, tetejét csokireszelékkel megszórjuk.

kaloria 500 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.