Forrás: Pásztor Tünde

Farsangi csülök fánkkal

Farsangi csülök

Megtisztítjuk és lereszeljük a vöröshagymát. Összekeverjük a pác többi alkotóelemével, alaposan bedörzsöljük vele a csülköt, és legalább egy éjszakán át hideg helyen érleljük. Másnap áttesszük egy tepsibe, öntünk alá két deci vizet, körérakjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, alufóliával letakarjuk, és 140 fokos sütőben sütjük 2-3 órán keresztül. Ha már elég puha, levesszük róla a fóliát, és ha még szükséges, 200 fokon ropogósra pirítjuk.

Pác

A hozzávalókat összekeverjük.

Fánk

A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk, áttörjük. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél deci
cukros tejben felfuttatott élesztővel, az egész tojással, egy evőkanál zsírral és egy evőkanál sóval. Szépen kidagasztjuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, letakarva megint hagyjuk még egy kicsit kelni, végül bő,
forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.

kaloria 760 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.