Fahéjas-áfonyás zsemle

Fahéjas-áfonyás zsemle

Kevés cukrot szórunk a langyos vízbe, és megfuttatjuk az élesztőt. Aztán közepesen kemény tésztát dagasztunk a felfutott élesztőből, a lisztből, a cukorból, a sóból, a langyos tejből, a tojásokból. Ha már kezd elválni az edény falától, akkor beledolgozzuk az olvasztott vajat és a fahéjat is. Ne legyen nagyon tömör a tészta, ha kell,
adjunk még hozzá kevés langyos vizet vagy tejet.
Letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett munkafelületre borítjuk, belegyúrjuk az áfonyát. 16-18 db kerek zsemlét formázunk belőle, szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, s letakarva a duplájára kelesztjük. Nem kel gyorsan, de szánjuk rá az időt, mert csak így lesz foszlós és finom.
200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Máz

A mázhoz a 4 kanál cukrot karamellizáljuk 4 evőkanál vízzel, ha már halványbarna, felengedjük a másik 4 kanál vízzel, s ezzel a forró, híg karamellel gyorsan megkenjük a kisült zsemléket.

kaloria 220 CAL
ido 167 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.