Ezerjó muffin

Ezerjó muffin

A lisztet, a sütőport, a csokoládés gyümölcskeveréket, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összedolgozom egy tálban. Egy másik edénybe beleütöm a tojást, és hozzákeverem a vajat, az olajat és a tejet. (A vaj sokkal jobb a muffinsütéshez, mint a margarin, mivel növeli az eltarthatóságát.) Ezután a lisztes kupac közepébe egy mélyedést formázok, a folyékony hozzávalókat beleöntöm, és egy lapáttal óvatosan, finoman emelgetve összedolgozom. Nem keverem, mert akkor ragacsos lesz, a muffinok pedig „teniszlabdává” keményednek! A muffinsütő formákat –12 adagos – kivajazom vagy papírformákkal kibélelem, és rögtön belekanalazom körülbelül háromnegyedéig a tésztát. A tetejüket sütés előtt külön-külön megszórom
csokireszelékkel, dióval vagy gyümölcsdarabokkal.
180 fokra előmelegített villanysütőben (gázsütő 5-ös fokozat) 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.

kaloria 300 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.