Erdei gyümölcsös palacsinta

A vaj felében megpirítunk egy evőkanál cukrot, s beledobjuk a gyümölcsöket – összeforgatjuk, ezt töltjük majd a nyolc darab palacsintába. Utóbbihoz a tésztát a hagyományos módon készítjük 4 tojásból, 2 dl tejből, valamit a lisztből kevés sóval, cukorral. A palacsintákat megtöltjük, s batyu formájúra hajtogatjuk. Adagonként két palacsintát kínálunk, megszórjuk vaníliás cukorral, leöntjük a mártással.

Karamellamártás

A mártáshoz felolvasztjuk a margarint, beleöntjük a maradék cukrot, s jól megbarnítjuk, de vigyázunk, nehogy keserű legyen. Folyamatosan habverővel kevergetjük, úgy csurgatjuk bele a tejszínt és a maradék 2 dl tejet. Fölforraljuk, s még egy darab vajat dobunk bele, hogy krémesebb legyen.