Dióval töltött csuka

Dióval töltött csuka

A megtisztított, konyhakész csukát félórával a sütés előtt kívül- belül besózzuk és citromlével bedörzsöljük.
A tejbe áztatott és jól kinyomkodott zsemléket átdaráljuk vagy kézzel szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a durvára vágott diót, ízlés szerint sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, jól összekeverjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd megtöltjük vele a halat, a hasát pedig összetűzzük, hogy ne folyjon ki a töltelék. Egy tepsit vajjal vastagon kikenünk, beletesszük a csukát, s fóliával letakarva előbb 10-15 percig pároljuk, azután levesszük a fóliát és ropogósra megsütjük.
A tepsiben maradt zsiradékot egy serpenyőbe öntjük,
hozzáadjuk a lisztet, a jó minőségű fehérbort, a tejfölt, a finomra vágott petrezselyem zöldjét meg 1 dl hideg vizet.
A mártást sóval és borssal ízesítve kiforraljuk. Tálalás előtt a csukából a tűzést kiszedjük, kétujjnyi vastag
adagokra szeleteljük, s a mártással kínáljuk.

kaloria 430 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.