Háromféle húsból, és sok-sok zöldségből készül ez a finom, hagyományos leves.

A húsokat megtisztítjuk, leöblítjük, és konyhakészre daraboljuk. A felkockázott marha- és ürühúst leforrázzuk, majd hideg vízben főzni tesszük. Lassan, gyöngyözve főzzük, a keletkezett habot óvatosan leszedjük. Az egész borsot, a fokhagymát, a félbevágott vöröshagymát meg a gyömbért fűszerzacskóba kötve tesszük a levesbe. Amikor a húsok félig megpuhultak, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét is. A répát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a kelkáposztát cikkekre szeleteljük, a gombákat negyedeljük. A zöldségféléket a leveshez adjuk, és lassú tűzön készre főzzük. A csuszatésztát enyhén sós vízben vagy a leves egy részében harapós keményre főzzük. Szalonnapörcben megforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a csuszatésztát a tányérba tesszük, rámerjük a forró levest, és finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórva adjuk az asztalra.