Kezdjük a gyümölcsökkel! Először is fontos közlendő: bármilyen őszi gyümölcsöt felhasználhatunk ehhez a desszerthez, legyen az fehér, piros szőlő, szilva vagy őszibarack. A barackot megmosom, megtörölgetem, a szilvát félbevágom, magját kiszedem. Ha végeztem, kezdődhet a „csőkészítés”. Egy tálban habverővel elkeverem a tojássárgáját. Egy másik tálban összekeverem a kukoricakeményítőt, a kristálycukrot meg a lisztet, és az egészet a tojássárgájába szitálom, s habosra kavarom. Közepes hőfokon melegítem a tejet, amíg apró buborékok jelennek meg az edény fala mentén, de nem forralom fel. A tejet apránként, habverővel keverve a tojásos-lisztes keverékhez öntöm, csomómentesre kavarom. Visszatöltöm a masszát a tejes lábasba, és takarékon kavargatva főzöm 2-3 percig, amíg besűrűsödik, és az edény fala mentén buborékozni kezd. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a vaníliát, a pálinkát, a vajat, végül a mascarponét. Közben előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat). A maszszát egyenletesen elosztom hategyforma kis hőálló tálkába, és óvatosan belenyomkodom a gyümölcsöket. Megszórom porcukorral, és behelyezem a sütőbe. Addig sütöm, amíg a desszert teteje aranybarna lesz. Melegen, azonnal tálalom.