Csirkemell sonkakabátban
A csirkemellfiléket hosszában félbevágjuk, megsózzuk, és meghintjük frissen őrölt borssal. Minden húsdarabra teszünk egy zsályalevelet, majd becsomagoljuk egy szelet sonkába, és tűzálló tálba fektetjük. A tejszínt elkeverjük
az étkezési keményítővel meg a borral, azután ráöntjük a csirkemellre. A húst a 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Zöldséges tészta
Közben a tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A sárgarépát nem túl vékony csíkokra vágjuk, a cukkini két végét levágjuk,
és felcsíkozzuk. A zöldségcsíkokat forró vajon megpároljuk. Sóval-borssal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, megforgatjuk a maradék forró vajban, majd
összekeverjük a sárgarépával meg a cukkinival. Ha szükséges, sóval és borssal utánízesítjük. A csirkemellfilét a zöldséges tésztával együtt tányérokra osztjuk.