Forrás: Pásztor Tünde

Csirkemell parajos gombával

Csirkemell parajos gombával

Kettévágjuk a csirkemelleket, kiszedjük a porcot középről.
Megmossuk, leszárítjuk, majd besózzuk a húsdarabokat,
s hagyjuk egy kicsit állni. A megmosott, leszárazott spenótleveleket szűrőkanállal lobogva forró, sós-szódabikarbónás vízbe mártjuk, majd rögtön hideg vízbe dobjuk, hogy lehűljenek. Kiszedjük, kinyomjuk belőlük a nedvességet. Két evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, beleforgatjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a fél szeletekre vágott gombát. Sózzukborsozzuk, néha megkeverve zsírjára sütjük. Levesszük a tűzről, és rögtön belekeverjük az előkészített parajt.
A maradék olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, pár
perc alatt pirosra sütjük benne a csirkemelleknek minden
oldalát. Tálalásnál egy tálra halmozzuk a gombaragut,
majd a felszeletelt csirkemellet ráfektetjük. Nagyobb
étvágyúaknak kínáljunk mellé petrezselymes párolt rizst
vagy burgonyapürét.

kaloria 270 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.