Csípős csirkecurry citromos rizzsel

Csípős csirkecurry citromos rizzsel

A vöröshagymát apróra vágjuk. A csirke combját egyben hagyjuk, a melleket kettévágjuk. Így adagonként egy combot és fél mellet veszünk. Az olívaolajon addig pirítjuk a görög széna nevű mediterrán fűszert, míg a magjai ki nem pattognak, s ugyanezt tesszük a korianderrel is. Gyorsan beletesszük a vöröshagymát, kicsit megdinszteljük, majd beleszórjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Hamarosan mehetnek bele az illatot, csípős ízt és színt kölcsönző fűszerek – chili, curry, kurkuma, vékonyra szelt gyömbér –, majd belelöttyintjük a kókusztejet is.
Egy külön serpenyőben étolajon előpirítjuk a besózott
csirkedarabokat, míg szép aranysárgák nem lesznek. Mikor készek, a húsokat belerakjuk a kókusztejes, paradicsomos mártásba, és puhára pároljuk. Tetszés szerint süthetjük a sütőben is. (A Bock Bisztróban e fogást szokás úgy készíteni, hogy 100 Celsius-fokos sütőben két órán keresztül puhítják a csirkét, ez idő alatt a hús magába szívja a fűszeres lét.)
A szokásos módon párolt rizst készítünk, csakhogy
ezúttal egy megmosott citrom belereszelt héjával bolondítjuk meg a köretet.

kaloria 590 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.