Csigás piskótabomba

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a tojások sárgáját. A lisztet óvatosan a masszába forgatom. Zsírpapírral kibélelt sütőtepsiben közepes lángon megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, baracklekvárral megkenem, feltekerem, majd ujjnyi vastagra szeletelem. Az alufóliával bélelt salátástálat körberakom piskótatekerccsel. Ebbe öntöm a vaníliakrém felét, majd a felkockázott barackot. Babapiskóta-réteg következik, majd a krém másik fele, amelybe szeder kerül. Babapiskóta- réteggel fejezem be. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap óvatosan kiborítom, a fóliát eltávolítom, és tetszés szerint díszítem.

Krém

A pudingot a tejjel, cukorral sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt, hozzákeverem a 2 dl vízben felolvasztott zselatint, majd a vaníliás cukrot. Legvégül óvatosan beleforgatom a habbá vert tejszínt.