Cseresznyés töltött pulykamell

A pulykamellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és besózzuk. A darált húst összekeverjük az egész tojásokkal meg a kimagozott cseresznyével. Sóval, őrölt borssal, fahéjjal, kakukkfűvel és finomra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A hússzeleteket kiolajozott alufóliára fektetjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fólia segítségével feltekerjük. A tekercseket tepsibe tesszük, egy pohár vizet öntünk melléjük, és 170-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. A fóliában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tésztát. A tésztalapokra rátesszük, és beletekerjük a kihűlt hústekercseket, azután bő, forró olajban kisütjük. Köretre ezúttal nincs gondunk, hiszen a hússal együtt sül. Cseresznye- vagy meggykompótot kínálhatunk hozzá.

Burgonyatészta

Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral folyósra kikeverjük, majd felöntjük a langyos tejjel. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű kovászt kapjunk. Letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Amikor megkelt, hozzáadjuk a többi lisztet, a tojást, valamint a megfőzött és áttört burgonyát. A tésztát megsózzuk, és jól kidolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl lágy. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kézzel fél centi vastagra kihúzzuk, majd négy részre osztjuk.