Cserépedényben sült rakott csirkemell

Cserépedényben sült rakott csirkemell

A cserépedényt 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A
csirkemellfiléket felszeleteljük, kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt az egész tojásokkal összekeverjük, beletesszük a kétféle reszelt sajt felét. Ételízesítővel, őrölt borssal és apróra vágott rozmaringgal ízesítjük. A megtisztított burgonyát felkarikázzuk, a vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot is felszeleteljük.
Az edény aljára teszünk 4 szelet szalonnát, rá egy sor
burgonyát, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot kissé
megsózva. Erre kerül a csirkemell fele, majd alaposan meglocsoljuk tejföllel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény tele lesz. A tetejére burgonya kerüljön. A maradék tejföllel meglocsoljuk, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és befedjük szalonnaszeletekkel. Körülbelül 50 percig sütjük.

kaloria 900 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.