Barátaim egy jól sikerült horgászás után igazán élvezik, ha nem mindig halászlé vagy rántott hal kerül az asztalra az esti borozgatás alkalmával. A halakat filé és patkó alakúra vágom, citromos sós vízben puhára főzöm. Miután megpuhult, a főzőlét leszűröm, és a zselatinnal összekeverem a csomagoláson található leírás szerinti módon. Ízlés szerinti mennyiségű fehérbort adok hozzá, ha szükséges, citromot is. (Ami engem illet, a kissé savanyú, boros ízt kedvelem, számomra ez a legkellemesebb, mivel a hal ízével ez harmonizál a legjobban.) Amíg a zselatinos lé hűl, a sárgarépát és a cukorborsót megfőzöm, majd a répát egy hullámos pengéjű késsel karikára vágom. A sárgarépát, a borsót, a vékony cikkekre vágott lilahagymát és citromot, az újhagymakarikákat, a friss kaprot, a színes borsot, a halfilét és -szeleteket ízlésesen elrendezem az edényben, majd a kocsonyát ráöntöm, és a hűtőbe teszem dermedni. Friss kenyérrel, kevés joghurttal kikevert majonézzel kínálom. A száraz fehérbor el ne maradjon mellőle!