Citromos sült csirke

Citromos sült csirke

A csirkét kívül-belül megmossuk, szárazra törölgetjük, majd sóval-borssal bedörzsöljük. Az egyik citromot karikákra vágjuk, azután a citromkarikákat a kakukkfűvel együtt tepsibe rakjuk. Ráfektetjük a csirkét, öntünk alá egy kevés vizet, betakarjuk fóliával, és a 180 fokra előmelegített sütő középső részében körülbelül 1 órát sütjük.
Közben lereszeljük a másik citrom héját, kipréseljük a
levét, és az egészet habosra keverjük egy kiskanálnyi pirospaprikával meg a puha vajjal. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, és a fűszeres vajjal megkenjük a csirkét. A továbbiakban fólia nélkül, időnként meglocsolva sütjük pirosra, ropogósra. Mielőtt feldarabolnánk, körülbelül 10 percig pihentetjük a nyitott sütőben. Sült krumplival és zöldsalátával adjuk asztalra.

kaloria 520 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.