A húslevest egy lábasban felforraljuk, takarékra tesszük. Kevés sóval, borssal, szerecsendióval erősítjük az ízét, majd beletesszük a kockákra vágott sajtokat, legalább 3-4 félét. A campagnola fondü alapja a gorgonzola, de legyen benne egy kis ementáli is az íze végett, meg egy kevés camembert vagy márványsajt, ha szeretjük. A sajtdarabokat lassú tűzön, folyamatosan kevergetve olvasztani kezdjük. Vigyázzunk, mert hamar lekozmál! Hozzáadjuk a cseresznyepálinkát vagy a fehérbort, hogy elősegítsük az olvadást. Tetszés szerint apróra vágott zöldfűszerekkel ízesíthetjük. Amikor a sajt elolvadt, áttöltjük egy kőedénybe, és az asztal közepén égő spirituszláng fölé állítjuk. Végül elkeverjük benne az apróra vágott kaliforniai paprikát meg a rucolát. A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy csipetnyi ételízesítővel megpároljuk. Az aprított fokhagymát elkeverjük az olívaolajban, majd megforgatjuk rajta a párolt zöldségeket. A fondüt pirított kenyérszeletekkel és a fokhagymás zöldségfalatokkal tálaljuk. A Fehér Bölényben grillezett lilahagymát és burgonyakarikákat is kínálnak hozzá.