A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiütögetjük, megszórjuk sóval és borssal. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Lobogó, enyhén sós vízben 6-7 percig főzzük, majd leszűrjük. A hússzeleteket lisztbe mártjuk, azután a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat hirtelen elősütjük. Kiszedjük és félretesszük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és a hússzeleteket egymás mellé belerakjuk. Serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és viszonylag sűrű besamelmártást készítünk. A hússzeleteken szétosztjuk a karfiolt, majd leöntjük a mártással. Ezután az egészet megszórjuk reszelt sajttal, zsemlemorzsával, apró darabokra morzsolt vajat teszünk rá, végül a forró sütőben szép pirosra sütjük. Hasábburgonyával vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.